The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. július 1., kedd

A 10 legdrágább film



Mennyi pénzre van szükség, egy csúcsmozi elkészítéséhez? Ha régiónként nézzük Európában jóval kevesebb költségvetésből gazdálkodnak, mint a tengerentúlon. Ez azért is lehet, mert Amerikának van egy Hollywoodja, ami köszöni szépen, boldogan megél a filmgyártásból. Egy adott mozi elkészítéséhez ezért hatalmas pénzmennyiséget tudnak megmozgatni, ami gyakran átlépi a több százmilliós nagyságrendet. De melyek a legdrágább filmek, amik valaha elkészültek? Megmutatjuk nektek!

10.
Tízedik helyen rögtön két cím is szerepel, a King Kong (2005), és a Pókember 2 (2004). Ezek a filmek egyenként 250 millió dollárt kóstálnak.


9.
A kilencedik helyen végzett a Disney 2012-es adventure/sci-fi filmje a John Carter. Csörrent is az „apró”, hiszen 257 milliót injektáltak a produkcióba.

8.
James Cameron Avatarja (2009), mint egy aranybánya, úgy termelte ki a profitot. Nem csoda, mert a film 261 milliós költségvetéséből volt idő felturbózni a mozit. Igazi 3D-re termett film.

7.
Újabb Disney-film következik, mégpedig a Karib-tenger kalózai – A holtak kincse (2006). A sorozat második része kicsivel több technológiai újítást hozott, mint a Fekete Gyöngy átka. Bill Nighy és a polipszakáll tökéletes páros. Talán ezért fektettek bele 263 millió ropogós zöldhasút.

6.
Még a múlt században is találkozhatunk olyan hollywoodi filmmel, ami rendesen zabálta a költségkasszát. Hatodik helyen a Waterworld (1995) áll, 266 millió dolláros keretösszegével.

5.
Az angolok is dollárban számoltak. Az ötödik helyet a Harry Potter és a Félvér herceg szerezte meg 275 milliós befektetési „adományával”.

4.
Gondoltad volna, hogy egy animációs film is képes pénztárcákat felemésztő összegeket lenyelni? Ez a helyzet a negyedik hely birtokosával, az Aranyhajjal (2010), ami 281,7 milliót fogyasztott el. Ez a Disney legdrágább animációs produkciója.

3.
A Marvel hálószövője ismét felbukkant, mégpedig a dobogó legalsó fokán. A bronzérmet a Pókember 3. (2007) szerezte meg, laza 293 millió dollár elköltésével.

2.
Jéghegy egyenesen előttünk! James Cameron aranykeze a Titanicot (1997) az ezüstmedált érő helyre úsztatta. A film 11 Oscar-díjat tudhat magáénak és „csak” 294,3 millió dollárból valósították meg. Nem is olyan drága, ugye?

1.
Még egyszer utoljára kirámoljuk a kincses ládát. Az első hely tulajdonosa a Karib-tenger kalózai – A világ végén (2007). Látványos, akció dús és eléggé őrült ahhoz, hogy 341 millióba kerüljön.




(A hivatalos moziplakátok: Disney, Warner Bros, 20th Century Fox, Columbia Pictures, Universal Pictures)

Inspirálta: Kurdi Réka

Nincsenek megjegyzések: