The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. március 12., szerda

Az Emberkutya kalandjai





Az elmúlt években, egyre nagyobb átalakuláson mentek keresztül, az animációs filmek. Míg régen arra voltak hivatottak, hogy (csak is) kizárólag a felcseperedő nézőközönséghez szóljanak, mára már azonban kinőtte ezt a cipőt, és igyekszik a szülők/felnőttek számára is élvezhetővé tenni a tartalmat. 

Nem is olyan régen történt, hogy A LEGO kaland berobbant a mozikba (erről azonban egy másik bemutatóban olvashattok majd), amiről távolról is lerítt, hogy bizony az idősebbek szórakozása is. Aztán jött a MR. PEABODY & SHERMAN KALANDJAI. Egy újabb sokatmondó 3D animáció, ami folytatja a gyerekmesék reformációját. Szimatoljunk hát mi is, mert ezúttal egy kutya veszi át a főszerepet…

 
A történet, ahogy már a film címében is olvashattátok Mr. Peabody és Sherman kalandjairól szól. Már korábban animációkban is láthattuk, (Jégkorszak) hogy a történetírók előhozakodtak a szerepcserével. És itt sincs másképp. Mr. Peabody ugyanis a világ legokosabb és legintelligensebb embere lehetne, azonban őt inkább a négylábú ugató jószágok közé sorolják, ellentétben fogadott fiával Shermannal, akit embergyerekként tartanak számon. (Aranyos apa-fia kapcsolat, vagy érthetetlen adoptálás?) Feltaláló ebünk intelligencia hányadosának köszönhetően arról híres, hogy  megépített egy időgépet, (nem a Tardis) amivel képes visszarepíteni Shermant a régmúltba. 

-
 
Ha kedvük tartja, meglátogatják az ókori egyiptomiakat, vagy benéznek DaVinci-hez. Ám egy napon Sherman, engedély nélkül beindítja a gépet, aminek következtében minden megváltozik. A múlt darabkái szétesni látszanak, és ezáltal, a jelen és jövő biztonsága is veszélyben forog. Csak egy valaki képes megoldani ezt a problémát; MR. PEABODY. 

 
 -

Mondanom sem kell, „tökéletes” történelem lecke a gyerekeknek, fantasztikus sci-fi a felnőtteknek. Nem egy könnyen múló darab tekintve, hogy mennyi kutya kapja majd a Peabody nevet.  



A Twentieth Century Fox Film Corporation és a DreamWorks Animation bemutatja Rob Minkoff filmjét „Mr. Peabody & Sherman” Producer: Alex Schwartz, Denise Nolan Cascino. Executive producer: Tiffany Ward, Eric Ellenbogen, Jason Clark. Forgatókönyv: Craig Wright. Zene: Danny Elfman. Rendezte: Rob Minkoff

Színes, szinkronizált amerikai animációs film, 2104

Képek: InterCom

Nincsenek megjegyzések: