The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. július 9., szerda

Egyszerűen Ragyog




Az Álom Doktor tavaly jelent meg Amerikában, ahol kapott hideget-meleget is. Egyesek szerint Stephen King elfelejtett horrort írni. Hiszen mi mást várna az ember a Ragyogás folytatásától, mint hogy ott folytassa, ahol véget ért az 1976-os történet – vérben úszva. Július 11-én mi is eldönthetjük, igaz-e a rossz hír, miszerint King hátborzongató stílusa csorbát szenvedett. Ha nagyon nem bírtok várni, gyertek egy nappal korábban. Kapunyitás este 21:00-kor, a Károly körúti Alexandra Könyvesházban.

Vajon klasszikussá válik-e Stephen King Ragyogásának folytatása, avagy sem? A Doktor Sleep azaz Álom Doktor, Danny Torrance a Panoráma szálloda kisfiújának felnőtt története. Olyannyira felnőtt, hogy az évek során őt is utol érte a Torrance családi átok, és apja alkoholista életútját követve férfivá cseperedett. A ragyogás azonban nem vész el soha. Danny végül megjárja az elvonót és hátrahagyja apja szellemét. Megesküszik rá, soha többet nem fordulhat elő olyan, mint ami Kolorádóban történt. Az immáron felnőtt Danny egy New Hampshire-i korházban dolgozik ápolóként, ahol csak Álom Doktorként nevezik őt. A ragyogással megkísértett férfi, adottságát használja fel ahhoz, hogy a betegeket kellemesen és fájdalommentesen kísérje át a túlvilágra. Egy nap azonban feltűnik egy Abra nevű lány, aki szintén rendelkezik a „csodálatos” képességgel. Innentől kezdődik a lidércnyomás. Abra nyomában ugyanis egy True Knot (Igaz Kötés) nevű baljóslatú klán lohol. A vámpírszerű lények mindenáron a ragyogást szeretnék és ezért bármire hajlandóak. Ha emberáldozatot kell hozni, ám legyen. Dannyn és Abrán múlik, hogy sikerül-e legyőzni a klánt, vagy a ragyogással együtt ők is eltűnnek a sötétségben. Kiderül hamarosan, csak győzzük kivárni!

Stephen King – The Shining című regényének folytatása hatalmas dobásnak ígérkezik. Gyertek el július 10-én csütörtökön, a 1075. Budapest, Károly körút 3/c szám alatti Alexandra Könyvesházba. Lesznek játékok, fényfestés, exkluzív nyeremények és rengeteg borzongás. Találkozzunk ott, a megadott időben, este 21:00-kor! 

A könyv az Európa Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.



(Borító és link: Európa Könyvkiadó)

Nincsenek megjegyzések: