The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. március 26., szerda

"Hello Budapest"




Sok pályakezdő fiatal szembesülhetett már a modern világ egyik megoldatlan problémájával. Ahhoz, hogy munkát kapjanak, néha több éves gyakorlattal kell rendelkezniük, viszont az iskolapadban töltött évek alatt erre szinte egyáltalán nincs lehetőségük. A szükséges referenciához ad kezdő lehetőséget az építésztervezőknek a Hello Wood Factory designer csoport. A csapat egyik munkájával a fesztivál fenegyerekek már összefuthattak, hiszen egy hasonló program keretében került ki a Greenpeace méhkas-pavilonja a Sziget fesztiválra. Szintén az ő érdemük a télen kiállított hatalmas szán-fenyőfa a Művészetek Palotájánál. 


  
Maga a programkezdeményezés azért jött létre, hogy a fiatal, tapasztalattal nem rendelkező diákok éles gyakorlatban is elsajátíthassák a tervezői szakma minden csínját-bínját. A gyakornokokat mentorok felügyelik, ők segítenek megtervezni és elkészíteni az adott projektmunkákat.


Immáron 5. éve kerül megrendezésre az úgynevezett Hello Wood Art Camp alkotótábor is. A mentorok és egyben a zsűri tagjai között megtaláljuk Ács Zoltánt, a Design Terminál kreatív igazgatóját, Kopek Gábort, a MOME rektorát, valamint Csákány Istvánt, aki a Szellemtartás című installációval vált híressé. A tavalyi évben 120 fiatalnak adtak lehetőséget szárnyaik bontogatására, emberi kapcsolataik és alkotói érzékenységük elmélyítésére. 


 
Egy ilyen gyakornoki program eredménye a Hősök terén felállított „Budapest” felirat is, melynek léceit fényfestéssel tesznek műalkotássá.  Ez a projektmunka az egyszerűsége miatt válik igazi gyöngyszemmé a betondzsungelben. Minden cicoma és túlmagyarázás nélkül kiáltja: „Hello, világ, hello, Budapest!” A „felirat” április 6-ig várja a túristákat és a fővárosiakat, de biztos vagyok benne, hogy az ország számos pontján fogunk még találkozni a csoport szemet gyönyörködtető alkotásaival.


Írta: Fodor Eszter

Nincsenek megjegyzések: