The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. június 9., hétfő

Gereblyével a parton



Itt a nyár és nyilván mindenki szeretne egy nagyot csobbanni és kikapcsolódni a nagy húsdarálóból, amibe, évközbe került. Mivel nem tudom idevarázsolni nektek a Balatont, vagy a sós tenger illatát, ezért úgy döntöttem, hogy más megközelítésből, de valahogy mégis prezentálok nektek valamit, ami kifejezetten a tengerparton található. 

Elsősorban olyan fotókat kerestem, amik nem a megszokott „tengermederben” készültek, sokkal inkább a művészethez van köze. Szerencsére mindig akad egy ügyeletes „munkatárs”, aki tehetségével felkelti a figyelmünk. Ő nem más, mint Andres Amador, aki úgy éli ki alkotás iránti vágyát, hogy a tengerparti homokba „festi” az általa megszerkesztett geometrikus formákat. Andres igényei egyáltalán nem hétköznapiak, így a kivitelezésükhöz rengeteg türelem, idő és gereblye szükséges. A művésznek pontosan ki kell számolnia, mikor van telihold, ugyanis ilyenkor a legkedvezőbbek az árapály jelenségek, valamint a helyszínt is gondosan kell megválasztania, hogy minél nagyobb legyen az a „vászon”, amire éppen alkot. 

A homokművészet azonban nem örök életű. A tenger elmossa, de a fénykép tovább élteti, így gondoskodva arról, hogy maradandó emlék váljon belőle.











Fotók: MailOnline

Nincsenek megjegyzések: