The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. június 11., szerda

Diákszemle




A Baross hét keretein belül a Baross Gábor Általános Iskola diákjainak rajzai közül a pedagógusok egy válogatott kiállítást szerveztek. Az iskolások munkái az egész éves órai, valamint rajzszakkörös alkotásaikból kerültek ki. A intézmény híres arról, hogy a VII. kerületi aszfalttengerben is képes volt elérni az ökoiskola címet, ahol a tanárok nagy hangsúlyt fektetnek abba, hogy a tanulókat megismertessék a művészetekkel, sporttal és a környezetvédelemmel.


A kiállításon, minden osztály képviseltette magát egy rajzzal, tanulmánnyal vagy fotómontázzsal, amiket a szülők és a meghívott vendégek is megtekinthettek június 5-én a jótékonysági esten. A képek a tornateremben, illetve a földszinti folyosórészen láthatóak. A kiállítás megnyitón a pedagógusok egy idézettel hívták fel a diákok figyelmét az alkotás sokszínűségére és egyediségére.




„A festő az utolsó ecsetvonáshoz ér… és elkészül a mű. A nagy mű. Aminek csodájára jár az egész világ. Csak állsz a kép előtt. És nem érted, mi olyan különleges rajta. Nem tudod, miért megfejthetetlen a mosoly. Nem tudod, mit rejtett el benne a Mester. Pedig egyszerű. A Mester nem az arcot örökítette meg. Nem a külső szépséget vitte vászonra. Valami mást. Azt, ami belül lakozik. A lényeget. Mert ő tudta, hogy az igazi szépség belül kezdődik és kívül ér véget. Az arcon. A szemekben. Az ajkakon. A mosolyon. Az Ő mosolyán.” 


Csitáry-Hock Tamás 






Nincsenek megjegyzések: