The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. március 25., kedd

Sir Lancelot udvarháza


Budapest egyet jelent az eklektikus változatosságokkal. A több  mint száz éves építészeti csodák, a szocreál "betontömbök" és modern multinacionális bevásárlóközpontok városa ez. A széles palettán sokan a funkcionális komplexumok felé veszik az irányt, de a plázákon  kívül  vannak sokkalta hangulatosabb és szebb helyek, ráadásul sosem vagyunk messze tőlük. Aki valami különlegesre vágyik, szereti a korhű helyeket, és emellett valami gasztronómiai különlegességet is elfogyasztana, annak biztosan felkelti az érdeklődését a Sir Lancelot Lovagi Étterem középkori kapuja és a kőlovagok. Nekem elég ránéznem a "páncélos" úriemberekre, máris felfedezőútra indulna a lábam, talán nem véletlenül...



A Sir Lancelot étterem ugyanis nem mást, mint a lovagkori étkezési szokásokat eleveníti meg, ahol villát is hiába keresel, mert nem találsz. A történelem ezen szakaszán ugyan is még nem találták fel. Belsőépítészete is egy az egyben a középkori fogadók kinézetét kölcsönzi, olyan tágas helyiségekkel és hosszú asztalokkal, amelyeket egykoron páncélos vitézek, uraságok és asszonyok népesíthettek be. Nincsen ez másként a XXI. században sem. Bőven akadnak jelentkezők, akik szívesen visszautaznak az időben egy kellemes estebédre, így ízlelve meg a régmúlt gasztronómiai titkait és csodáit. A levesektől kezdve a vadas tálakon át, minden megtalálható.




 Az előre összeállított fogásokon túl, azonban mi is megválogathatjuk, mit kívánunk az asztal közepére, valamint közel százféle bor közül is választhatunk. Mindezen tevékenységek közben állandó zene kíséri mozdulatainkat, valamint bajvívásnak is szemtanúi lehetünk, ha a Vár Ura parancsba foglalja.(Ezt az élményt át kell élnünk, nem elég olvasnunk róla!) Tehát aki részesülni szeretne eme csodában, az bátran látogasson el vasszekerével a Podmaniczky utca 14. szám alá, a korai középkor egy megmaradt szegletébe, az esti órákban ugyanis mozgalmassá válik az élet. 
 


Nyitvatartás:

Hétfő - Vasárnap: 12 -01 között

Nincsenek megjegyzések: