The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. február 26., szerda

A szívmelengető hölgy esernyővel

A színházi szezon kezdetével 2013 szeptemberében a Madách Színház színpadán ismét életre kelt a legendás, világszerte ismert történet a kedves kis hölgyről, aki esernyőjét fogva a szél hátán érkezik.

A Mary Poppins, 1934-ben könyv formájában látta meg a napvilágot Pamela  Lyndon  Travers írónő tollából.  Annyira sikeres lett, hogy hét újabb könyv követte az elsőt. A  történet  egészen a londoni Cseresznyefa utcába röpít minket a képzeletvilág teljes birodalmán keresztül. 
Banksék egy teljesen átlagos család, akik hétköznapi problémákkal küzdenek. A gyerekek aktivitása állandó foglalkoztatást igényel, ezért a szülők nehezen birkóznak meg velük mindennapjaikban. Mígnem egy napon váratlanul a házhoz érkezik egy titokzatos nevelőnő, aki nyomban átlátja a helyzetet, és megtalálja a hangot a gyerekekkel. Időközben kiderül, hogy Mary Poppinsnak különböző varázslatos képességei vannak. Amikor azonban szóba kerül egy-egy furcsa kaland, kissé bezárkózik, és úgy tűnik mintha megsértődött volna…


2004-ben mutatták be először a mű színházi változatát Londonban. A nézők egy modernizált, újragondolt változattal ismerkedhettek meg. A történet sikerességét többek között, mélylélektani vonulatainak, és a társadalomra gyakorolt hatásának köszönheti. A gyermekded köntösbe bújtatott történet túlmutat a varázslatos könnyedségen, ez az iromány a  valódi életről szól. A varázslatos nevelőnőt hármas szereposztásban  Mahó Andrea, Oroszlán Szonja, és Polyák Lilla alakítja.

Szirtes Tamás, a musical rendezője úgy vélte, hogy a mai embereknek szüksége van mesékre, amik visszacsalogatják életükbe a pozitivitást, és a jókedvet. Sokan elbizonytalanodnak, mert nem tudják igazán eldönteni, hogy az, ami valójában értéket hordoz, és mi az ami csak a külcsínről szól, a látszatra épít. Szólt arról, hogy a történetek mindenképpen mögöttes üzenete van. A háttérben egy megromlott házasság áll, aminek az újraélesztésében is nagy szerepet játszik Mary Poppins.

"Úgy érzem, nagyon fontos lelki kapaszkodó is ez a darab" - jegyezte meg Szirtes Tamás.

http://www.madachszinhaz.hu/shows.php





Nincsenek megjegyzések: