The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. január 28., kedd

Sötét Titkok Háza



James Herbert hasonlóan Stephen Kinghez olyan bestsellerekkel hívta fel magára a figyelmet, amiről mindent el lehet mondani, csak azt nem hogy hétköznapi. A rettegés az olvasó minden szőrszálát arra kényszeríti, hogy önkéntelenül életre keljen. A magas szintű horror iskolapéldája a Sötét titkok háza, ami jeges köddel borítja el az ember elméjét és rántja magába szinte már észrevétlenül a gyanútlan olvasót.
 A Sötét titkok háza kegyetlen alapossággal mutatja meg nekünk mi az igazi félelem. Egy átlagos család, fájó lelki gyötrelmek után úgy dönt, hogy Londontól nyugatra Devon megyében próbál új életet kezdeni. Crickley Hall-ban egy elhagyatott árvaházban, minden adott, a tökéletes újrakezdésre. Vagy még sem? Már a megérkezéskor különös dolgok történnek. A család négylábúja valahogy nem tud megbarátkozni a környezettel. Nyugtalanság kezd úrrá lenni a családtagokon, amivel, kezdetben, még nem igazán foglalkoznak. Olyan titkokat rejt a ház, amiről jobb volna elfeledkezni, de valamiért mégsem lehet. Évtizedekkel a család Londoni költözése előtt, a folyó, ami elvágja a kúriát a városba vezető úttól, kiáradt a medréből. Az árvák akkor lelték halálukat ebben a bizarr intézményben, mikor az alagsorba menekültek. De ki elől és miért? Ezek a fő kérdések, amik az egész történetet átölelik. Derítsük ki. Ereszkedjünk alá a Sötét Titkok Birodalmába, de vigyázat. Minden lépcsőfok nyirkos! 
 James Herbert 69 évesen 2013 márciusában hunyt el váratlanul. Ez az ajánló leginkább neki és írói munkájának állít emléket. Magyarországon több tucat könyve közül, alig pár darab jelent meg fordításban. Ezek közé tartozik a 48 – Rohanj vagy meghalsz, a Senki nem hű hozzád, a Nyomozás a halálon túlról és ez a kötet, aminek angol címe The Secret of Crickley Hall. Utolsó könyve az Ash, 2012-ben jelent meg. A World Horror Convention 2010-ben a Horror Nagymestere kitüntetésben részesítette és abban az évben megkapta a Brit Birodalmi Érdemrendet is. 

A Sötét titkok háza c. regényből három részes tv széria készült a BBC jóvoltából, Suranne Jones és Tom Ellis főszereplésével.

Nincsenek megjegyzések: