The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. július 2., szerda

Kísértethistória





Bár hazai fordításban még nem jelent meg – talán nem is fog egyhamar – Christopher Ransom – The Birthing House című regényét nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az amerikai író első könyve ízig-vérig igazi horror, olyannyira, hogy Angliában Stephen King Ragyogásához hasonlították. A The Birthing House eredeti nyelven olvasva is különösebb nyelvi problémák nélkül teljesíthető, amiben nagy segítséget nyújt, Christopher Ransom közérthető nyelvezete. Aki némi késztetést érez magában, hogy amerikai irodalmat olvasson, nyugodtan lásson hozzá, mert biztos nem fog csalódni.

Conrad és Jo Harrison, szebb napokat is megéltek már. Magánéleti problémáik miatt úgy döntenek, új otthont keresnek az újrakezdéshez. Miután elhagyják Los Angeles-i otthonukat, Wisconsinba költöznek, egy pazarnak tűnő Viktoriánus házba. Ennél keresve sem találhattak volna ideálisabb otthont. Nyugodt környék, kedves emberek, minden, ami párkapcsolatuk rehabilitációjához szükséges. Vagy mégsem? Kevéssel beköltözésuk után, Jo Detroitba utazik és a remény, hogy Conraddal felélesszék a vakvágányra futott házasságukat kudarcba fullad. De nem csak ez a probléma. Furcsa zajok hallatszanak a házban. Miközben Conrad válaszokat keres a megmagyarázhatatlan eseményekre, egy régi fotóalbumra bukkan. A képek a századforduló előttről származnak, amiken a ház korábbi lakói látszanak, köztük a férfi felesége is. Az egyre bonyolultabb rejtély úgy tűnik kibogozhatatlan, és ami ez után következik, az maga a pokol.

Az elsőrangú kísértethistória letehetetlen olvasmány. A Magyarországon megtalálható példányokat a Bookline honlapján, valamint antikváriumban keressétek!

(Felelős kiadó és borítóterv: Sphere UK)

Nincsenek megjegyzések: