The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. május 15., csütörtök

Vegyél szigetet!




Olaszország sokak számára vonzó túristaközpont. Rengeteg látványossággal  csillapítja a szünidejüket élvezők  kulturális étvágyát. A csizma formájú félsziget olyan többévszázadosépítményekkel büszkélkedhet, mint a Kolosszeum, vagy a Pisai Frede Torony. Ezek a történelmi hagyatékok azonaban csak látványosságok, nem úgy, mint Poveglia szigete, amit az olasz kormány árverésre bocsájtott – írja a brit The Telegraph. Mielőtt azonban licitálnánk rá, érdemes elolvasnunk az alábbi sorokat. Ha azok után is kedvünk van árajánlatot tenni, csak nyugodtan!

Az apró sziget a történelem folyamán szomorú és egyben hátborzongató eseményeknek adott színteret. Az európai civilizáció hajnalán Poveglia lakatlan volt, csak később a középkorban népesedett be, azonban a szigetet 1379-ben kitelepítették és egy erődítményt emeltek rajta, melynek alapjai a mai napig megtalálhatóak. 


A szigetet, csak később 1776-ban népesítették be és a helyi közegésségügyi hivatal ellenőrzése alatt karanténnak használták – Poveglia partjainál állomásoztatták a Velencébe tartó hajókat. Évekkel később kiderült, hogy bölcsen tették. Több pestisgyanús beteget is felfedeztek, és még Velencébe érkezésü előtt leszállították őket a hajókról. Onnantól kezdve a pestisesek szigete lett ,és újra beköszöntött a csend Poveglián. 

Az újabb fordulat 1922-ben történt. Egy elmegyógyintézetet építettek a szigetre, ahol embertelen kísérleteket hajtottak végre a betegeken. Sokan szellemek jelenlétére hivatkoztak, és az intézmény igazgatója is  rejtélyes módon öngyilkos lett. Az intézet megszünése után már csak különleges engedéllyel lehetett belépni a szigetre…





Povegliát, az olasz állam 500 millió euró értékben határozta meg. Későbbi tervek szerint egy wellness központot építenének a sziget területére.

Nincsenek megjegyzések: