The Elders Scroll Skyrim - Help Select Google+

2014. május 16., péntek

Fedezd fel Budapestet




Manapság már a legtöbb embernek van okostelefonnal. A készülékkel a világháló minden tartalmát elérhetjük egyetlen gombnyomással – elolvashatjuk facebook értesítéseinket és böngészhetünk a neten random QR kódok segítségével. Az utóbb említett applikációnak (QR kód) köszönhetően még egy városnézésen is részt vehetünk, nevezetesen a Budapest Smartwalks-on.

Ezt az alternatív városnéző útvonalat a Fiatal Magyar Művészek Egyesülete hozta létre. A projekt célja, hogy a vidékről a fővárosba utazó emberek egy teljesen új szemszögből ismerhessék meg Budapest nevezetességeit, valamint gyorsan és egyszerűen jussanak hozzá az érdekesebbnél érdekesebb információkhoz. A sétaútvonal megtételéhez nem kell idegenvezető, így akár egyedül is végigjárható. A résztvevők, ezáltal megtapasztalhatják az önálló élményszerzés örömét és hozzájárulnak egy közösségi turisztikai információs bázis kialakításához.  


Az útvonalról röviden

A városnézés a felújított Ferenciek terétől indul, és a Belváros Új Főutcájának érintésével, a Március 15. térig halad. Eközben olyan kötelező nevezetességeket érintünk – mint például a Centrál Kávéház, vagy a Párizsi Udvar – és a kevésbé felkapott helyszínek is szerephez jutnak amilyen a Contra Aquincum és a Haris köz. A helyszíneken megtalálható információk a hagyományos idegenvezetéstől eltérően, nem az építészeti stílusokat és a kötelező évszámokat veszi alapul, sokkal inkább a városi legendákra épít, aminek segítségével könnyen megidézhetővé válik a hely szelleme, és a letűnt korok hangulata.






További információ:
Lakatos Bernadett: +36 (30) 949 9804

Regisztráció:

Nincsenek megjegyzések: